У Криму силовики активно тиснуть на ПЦУ і кримських татар, щоб вичистити український дух з півострову

У Криму силовики активно тиснуть на ПЦУ і кримських татар, щоб вичистити український дух з півострову

Представники "силових структур" окупаційної влади Криму під час богослужіння увірвалися до приміщення чоловічого монастиря Святого Димитрія Солунського Православної Церкви України в селі Балки Білогірського району.

"Сьогодні знову представники окупаційної адміністрації Російської Федерації вчиняють незаконні дії проти Кримської єпархії Православної Церкви України, не дають проводити богослужіння і складають "протоколи",- відмічає наше джерело.

Силами Братства зафіксовано, що незаконні дії здійснили слідчі "Центру протидії екстремізму" м. Сімферополя, керівником яких є майор Горєванов Володимир Вікторович. Настоятеля монастиря архімандрита Даміана змусили зупинити ранкове богослужіння. Свої дії "силовики" пояснюють тим, що настоятель храму здійснює нібито незаконні дії, звершуючи молитву в приміщенні у невідповідності до російського законодавства. В подальшому, Архіамандрита Даміана, настоятеля монастиря Святого Димитрія Солунського Православної Церкви України в селі Балки Білогірського району, викликали до суду. Нажаль, можемо констактувати той факт, РФ продовжує проводити тиск на ПЦУ та на її вірян у Криму. В основному виконавцями усіх забаганок Кремля є представники силового блоку РФ та російських спецслужб.        

Пов'язані статті