Будь пильним - остерігайся шахраїв!

Будь пильним - остерігайся шахраїв!

Отримавши велику кількість відгуків щодо нашої останньої статті, Вікторіанським братством підготовлено для Вас основні поради на які потрібно завжди звертати увагу, щоб захистити себе та не бути обдуреним. Тому, декілька порад для вірян усіх конфесій:

  1. Завжди перевіряйте посвідчення священнослужителя. Будь-яка єпархія видає посвідчення священику тільки на один рік.
  2. Архієрейське благословення на збір пожертв видається теж на певний час (до року). Грамота має бути надрукована на єпархіальному бланку, на якому вказана адреса єпархіального управління з номером телефону. Також, мають бути вказані реквізити єпархіального управління, мокра печатка єпархіального управління, або архієрея з його підписом.
  3. Якщо пожертва збирається на будівництво храму, Вам потрібно переконатися в наявності наступних документів: копія проекту храму, копія посвідчення релігійної громади, що будує храм, витяг із протоколу загальних зборів громади, що саме дана особа уповноважена збирати пожертви на будівництво.
  4. Якщо пожертва збирається на монастир, то представник має при собі мати – архієрейську грамоту, благословення настоятеля монастиря на офіційному бланку монастиря.

Але, найголовніше, не полінуйтеся зателефонувати до даної релігійної організації та переконатися, що Вас не обманюють. Також, ви можете помітити, що збирачі пожертв приймають пожертви на молитву... Так ось! Замовляйте молитву у храмі або у священників котрих ви знаєте..., або як казав один мудрий священник: «Маєш язик? Горло? Молися сам!». Жартую! Друзі пам'ятайте обдуреним стає тільки той, хто хоче щоб його обдурили! Наше братство й надалі буде відслідковувати цю проблему. Наші Пріорства в інших областях України проведуть аналогічну роботу, про результати якої, Ви зможете побачити у наших статтях. В подальшому ми будемо вдаватися не тільки до спостережень, а діяти набагато рішучіше... Ми не дозволимо заплямувати авторитет Церкви, і не зупинимося ні перед чим.

         Будьте обережні та пильні! Господь завжди з нами!

Пов'язані статті