Віряни УПЦ МП закликали митрополита Онуфрія накласти анафему на Кіріла і розпочати діалог з ПЦУ

Віряни УПЦ МП закликали митрополита Онуфрія накласти анафему на Кіріла і розпочати діалог з ПЦУ

Віряни УПЦ МП закликали митрополита Онуфрія накласти анафему на Кіріла і розпочати діалог з ПЦУ!
 
"Просимо вас і весь єпископат УПЦ захистити нашу Святу, Соборну, Апостольську Церкву від заполітизованого православ’я Московського Патріархату — єресі «русского мира» та від Патріарха Московського Кіріла, котрий щонеділі схвалює дії військ Російської федерації", - про це йдеться у Зверненні вірян УПЦ МП до Митрополита Онуфрія від 13 квітня.
 
Миряни УПЦ МП вимагають припинити поминання Кіріла і накласти на нього анафему та на всіх, хто підтримує російське вторгнення в Україну, як адептів секти “русского мира”.
 
“Війна, розв’язана за допомогою ідеології “русского мира”, вказала на суть всіх тих рішень, які були прийняті під впливом цієї ідеології”, – йдеться у документі.
 
Разом з тим віряни УПЦ МП закликали Митрополита Онуфрія розпочати консультації з представниками Помісних Церков про скликання Всеправославного Собору, щоб засудити дії Кирила і РПЦ. Вони різко розкритикували рішення Синоду РПЦ про припиненням євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархом.
 
Миряни УПЦ МП також вимагають діалогу з ПЦУ, щоб покінчити з розділенням українського православ’я, аби слово “розкольники” зникло раз і назавжди, особливо для роспропаганди.

Пов'язані статті