До ПЦУ з московського патріархату за час війни перейшли 600 громад – Епіфаній

До ПЦУ з московського патріархату за час війни перейшли 600 громад – Епіфаній

До Православної церкви України з УПЦ московського патріархату за 100 днів повномасштабного вторгнення російської федерації перейшли вже понад 600 громад.
Про це предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній сказав в ефірі телемарафону.
«Від часу Об'єднавчого собору вже є понад 1000 громад, а протягом трьох останніх місяців до Православної церкви України з боку московського патріархату доєдналися близько 600 нових громад. Ми чуємо практично кожного дня про те, що та чи інша громада в тій чи іншій області ухвалює відповідне рішення, проводить збори та більшість одноголосно приймає рішення про те, щоб долучитися до визнаної автокефальної помісної православної церкви», - сказав Епіфаній.
За словами предстоятеля ПЦУ, нині на духовному полі спостерігаються певні зрушення щодо єдності православних українців у єдиний вже визнаній помісній українській православній церкві.
«Бо всі українці у час випробувань війною повинні об'єднатися. Православні українці – в єдиній автокефальній православній церкві», - наголосив він.
Епіфаній наголосив на важливості діалогу з тією частиною вірних, які перебувають у лоні російської православної церкви.
"Ми закликали їх до діалогу. Ми вітаємо, що з їхнього боку є певна відповідь, але поки що до кінця не зрозуміла. Бо дехто говорить, що вони відокремились від московського патріархату, але насправді немає достатньо свідчень. З москви ми чуємо про те, що вони разом і надалі перебувають у єдності з УПЦ", - підсумував предстоятель ПЦУ.

Пов'язані статті