Озброєні прибічники московського патріархату не допускають вірян ПЦУ до храму

Озброєні прибічники московського патріархату не допускають вірян ПЦУ до храму

Прибічники московського патріархату найняли озброєних охоронців аби не допустити до єдиного храму вірян ПЦУ в селі Морозівка на Київщині.

Про це повідомив митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр Драбинко, пише «Релігійно-інформаційна служба України».

“Морозівська парафія Успіння Богородиці в юрисдикції Московського Патріархату, яку очолює священник Микола Брега, відзначилася сьогодні братською “гостинністю” по відношенню до своїх односельчан”, – зазначив владика Олександр. Митрополит додав, що храм опинився “в облозі представників сумнозвісної охоронної фірми “Стелс-1”, незважаючи на його вимушену заяву, яку він зробив 25 січня у відповідь на вигадки представників Московського Патріархату про буцімто захоплення місцевого храму, які ті поширюють з метою дискредитації місцевої парафії ПЦУ. “Ще вчора з уст настоятеля звучали слова про готовність до зустрічі та запевнення, що тітушок немає, а то парафіяни”, – нарікає митрополит Олександр. Він також опублікував декілька світлин з місця подій. На фото видно декілька охоронців з нашивками фірми “Стелс-1”. Принаймні один з них озброєний – має на стегні кобуру чи то для пістолета, чи то для ножа. Також в обмундируванні декількох охоронців помічені кийки. Біля церкви був припаркований автомобіль з логотипом і контактними даними охоронної фірми “Стелс-1”. Відомо, що співзасновником охоронної фірми “Стелс-1” є диякон УПЦ МП В’ячеслав Павлів. “Громада що є в складі Московського Патріархату не допускає віруючих Православної Церкви України для звершення Богослужінь в місцевому Свято-Успенському храмі”, — наголошує митрополит. Як повідомляла група «ІС», нещодавно ситуація загострилась після того, як місцевий священник УПЦ МП назвав загиблого кіборга “братовбивцею і відмовився говорити з його родиною, яка прийшла до храму у 5-ту річницю оборони ДАПу, щоб вшанувати пам’ять полеглого військовослужбовця ЗСУ. На захист сім’ї стали половина жителів села.

Пов'язані статті