Автокефалія – поштовх до релігійної війни

Автокефалія – поштовх до релігійної війни

Нещодавно духовенство РПЦ в Україні в ефірі"українського" телеканалу "КРТ" заявило, що у московському патріархаті в Україні вважають утворення Автокефальної Православної Церквипоштовхом до релігійної війни.

Обговорення надання Томосу про автокефалію українському православ’ю в ефірі телеканалу «КРТ» супроводжувалися сюжетами, про нібито підпали храмів МП в Україні. Кадри із палаючими монастирями, наводилися як беззаперечний доказ, того, до чого призвело утворення незалежної від Кремля Православної Церкви в Україні.

Очікувано, що на «нашому» телеканалі якось й забули уточнити, що монастир в Одесі підпалив колишній послушник цього російського монастиря, а всі інші випадки були через необережне поводження із вогнем.

Втім, це не завадило, у дусі російської пропаганди, священикам московського патріархату звинувачувати у підпалах прихильників української церкви. Як не дивно, такі методи для росіян звична справа, адже вся їхня пропаганда та гібридна війна проти України ґрунтується на брехні та фейках.

Джерело: duhovnyfront.com.ua

Пов'язані статті