До окупаційної «влади» Криму і РФ звернулися з вимогою скасувати постанову про знесення храму ПЦУ

До окупаційної «влади» Криму і РФ звернулися з вимогою скасувати постанову про знесення храму ПЦУ

Нещодавно ми опублікували статтю про знищення храму Православної церкви України на території окупованого Криму, а саме в Євпаторії. В контексті цього, правозахисні організації написали спільну заяву, в якій вимагають від Росії та «влади» Криму скасувати незаконну постанову про знесення храму Православної церкви України. Автори цієї петиції називають такі дії «підтвердженням системної політики РФ з метою знищення ПЦУ та української культури на окупованому півострові».

«Рішення про знесення культової споруди, всупереч положенням міжнародного права, було ухвалено «кримським судом» через нібито відсутність у відповідача доказів, які підтверджують «законність використання земельної ділянки та будівлі» релігійною громадою ПЦУ у Євпаторії. Цей факт є черговим підтвердження системної політики РФ з метою знищення ПЦУ та української культури на окупованому півострові», – йдеться в заяві.

Очевидно, що «політика російської влади в окупованому Криму у сфері свободи релігії є дискримінаційною і нетерпимою майже до всіх релігійних конфесій, крім Російської православної церкви та Української православної церкви Московського патріархату. Таким чином, правозахисники наголосили, що перешкоджаючи діяльності ПЦУ у Криму, Росія порушує міжнародні зобов’язання щодо забезпечення свободи релігій на окупованій території. Джерело: donpatriot.news

Пов'язані статті