“Просити не буду, просто найду тебе”. Представник РПЦвУ відверто погрожує громаді ПЦУ

“Просити не буду, просто найду тебе”. Представник РПЦвУ відверто погрожує громаді ПЦУ

У селі Ділове на Закарпатті митрополит Хустської єпархії РПЦвУ (УПЦ МП) Марк Петровцій разом зі своїми священнослужителями чинять тиск на людей, які перейшли в Православну Церкву України. Про це повідомляє у Facebook священнослужитель Закарпатської єпархії ПЦУ Юрій Віг. “Масковскоє нашествіє” на срібній Закарпатській землі продовжується”, – пише український священник, нагадавши, що днями священники РПЦвУ побили жінку, яка перейшла до ПЦУ, про що було знято відео зі свідченнями постраждалої. Отець Юрій уточнив, що син благочинного присілку Вільховатий Хустської єпархії РПЦвУ Василь Легач відкрито погрожує розправою авторові відео про побиття парафіянки – Івану Годинчуку. У повідомленні з погрозами йдеться: “Видали то щось поставив най неберу гріх на душу більше просити небуду а просто найду тебе думаю ти поняв (написання автора збережено, – ред.)”.

Василь Легач, син благочинного РПЦвУ

Православна громада в селі Ділове Рахівського району ще у січні-лютому 2019 року проголосувала за перехід від РПЦвУ до ПЦУ і зареєстрували свою нову громаду. “Представники Російської Православної Церкви, зокрема її структурного підрозділу в Україні, УПЦ МП, в особі безкарно діючих на нашій землі провідників “лжерусского мира”, не цураються жодних брудних і злочинних методів з метою подальшого обману наших співвітчизників в інтересах чужих нам Московської Церкви та московсько-путінського агресора”, – наголошує отець Юрій.

Василь Легач (зліва)

“І це зрозуміло, адже саме структурний підрозділ РПЦ в Україні, УПЦ МП, на сьогодні є розкольницькою церковною структурою в Україні, яка порушуючи святі догмати та канони Вселенської Православної Церкви розділяє український народ і протидіє утвердженню відродженої прабатьківської, майже 2000-літньої, єдиної Помісної Автокефальної Української Православної Церкви. Саме РПЦ, та її філія в Україні, УПЦ МП , штовхають обманутих українських вірників на шлях порушення Заповідей Божих та Святого Писання, в яких чітко прописано обов’язок кожного християнина любити, поважати і захищати своїх близьких, свою націю, свою Державу та свою Помісну Церкву”, – додав український священник. Отець Юрій зауважив, що у зв’язку з тиском, побиттям і погрозами громада ПЦУ мусить звернутися до керівництва та правоохоронців Закарпаття, зокрема, до прокуратури і СБУ. Зазначимо також, що керівник Хустської єпархії РПЦвУ митрополит Марк від 2018 року перебуває у базі даних Миротворець з обґрунтуванням: “Противник створення незалежної помісної Церкви в Україні. Антиукраїнська пропаганда”.

Пов'язані статті