Окупаційна влада Криму вимагає від ПЦУ зруйнувати свої храми

Окупаційна влада Криму вимагає від ПЦУ зруйнувати свої храми

Окупаційна влада вимагає від Православної церкви України власними руками руйнувати православні храми в Криму. Про це повідомив Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній телеканалу Еспресо.

«Зараз дуже складна ситуація на окупованих територіях: окремих районів Донецької та Луганської областей і Криму. Ситуація складна як у Криму, так і на Донбасі. Вона певною мірою відрізняється, бо в Криму останній час є намагання знищити повністю присутність Православної церкви України. У нас відбирають центральний кафедральний собор. У певних місцях намагаються згідно судових приписів зносити храми», – повідомив глава Православної церкви України.

Митрополит переконаний,що у ставленні до церкви окупанти в Криму гірші за більшовиків.

«Гірше, ніж більшовики, тому що вони самі руйнували храми. А зараз вони приймають рішення, щоб ми самостійно, власними руками знесли храм, який був побудований. Є такі приписи судів Російської Федерації про знесення храмів»,— додав митрополит Епіфаній.

Він закликав український парламент ухвалити рішення, яке передасть державне майно, яким користується ПЦУ, у власність церкви.

«Тому що складно позиватися до європейських судових інстанцій і довести, що це майно справді належить церкві»,— пояснив Предстоятель ПЦУ.

Пов'язані статті